25 genç Türk ve 4 İngiliz Sanatçının ortak sergisi Londra’dan sonra Ankara’da!

Doğa Koruma Merkezi ve İngiliz Yaban Hayatı Sanatçıları Topluluğu (Society of Wildlife Artists, SWLA) ortaklığında yürütülen Doğa için Sanat projesi, parçalanarak yok olma tehlikesi altındaki endemik sığla ormanlarına dikkat çekmek Türk ve İngiliz sanatçıları bir araya getirdi. Muğla Köyceğiz’de, ‘yaban hayatı’ konusunda deneyimli İngiliz sanatçılarla birlikte  doğayı birinci elden izleme ve deneyimleme fırsatını bulan genç Türk sanatçılar, hep birlikte 400’den fazla esere imza attı. Bu sayede Türkiye’de yaban hayatını konu alan sanat eserlerinin çalışılması yönünde de yeni bir kapı aralandı.

Doğaya  ilgi duyan genç sanatçıların ilk defa atölyelerinden dışarıya çıkarak doğayı tanımalarının hikayesini de anlatan Sığla Ormanlarında Sanat koleksiyonu, Köyceğiz, Bodrum, Marmaris’ten sonra Londra’da da binlerce sanatseverle ünlü Mall Galerilerinde buluştu. SWLA tarafından 53. kez düzenlenen geleneksel Doğal Bakış (The Natural Eye) sergisinde büyük ilgi gören koleksiyonun son durağı ise Ankara oldu.

Galeri Çankaya’da 11-18 Kasım 2016 tarihleri arasında başkentli sanatseverlerle buluşan sergide Türk ve İngiliz 30 sanatçının eserleri yer alıyor. Sanatçıların orman içindeki çalışma ortamını yansıtan fotoğrafları da içeren serginin açılışında konuşan Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum Diyaloğu Programı Koordinatörü Murat Başer, ülkemizin AB’ne üyelik sürecinde sivil toplum diyaloğunun önemine vurgu yaparak, Doğa Koruma Merkezi’nin çevre ve sanat temalarını bir araya getirdiği diyalog projesinin, hem Türkiye’de hem de İngiltere’de hedef kitlesinin çok ötesinde kitlelere ulaşarak, AB ve Türkiye arasında kurulan sivil toplum diyaloğuna önemli katkı sağladığını belirtti.

Sergiye paralel olarak, rölyef baskı atölye çalışması da yapılarak sığla yaprakları katılımcılar tarafından yeniden yorumlanarak kağıda aktarıldı. Anadolu sığla ormanlarının hikayesi ve proje süresince üretilen eserler, sergiden sonra bir kitapta toplanacak.