25 Ziraat Mühendisi Dikenli İncir Yetiştiriciliği konusunda sertifika aldı!

Yöresel Ürünlerle Kırsal Kalkınma projesi kapsamında 25 ziraat mühendisinin katıldığı dikenli incir yetiştiriciliği eğitimi Mersin’de gerçekleşti. İtalyan eğitimciler bir hafta süren eğitimler boyunca Türkiye’de kendi doğal ortamı içinde yetişen ancak istenilen ekonomik değere dönüştürülemeyen dikenli incirin bilimsel olarak nasıl yetiştirileceğini anlattılar.

Bu meyvenin hangi yöntemlerle ıslah edileceğinin ve kültüre alınacağının yanı sıra planlanmış üretim sayesinde çiftçiye kazandıracakları, ihracat potansiyeli,  nasıl pazarlanacağı gibi konularda da bilgi ve tecrübe alışverişi gerçekleşti. Katılımcılar dikenli incirin kimya sanayiinde kullanımından, un haline getirilerek piyasa sunulmasına kadar pek çok yeni bilgiyle tanışma imkanı yakalamış oldu. Palermo Üniversitesi ve kırsal kalkınma ve pazarlama konusunda uzmanlaşan İtalyan Green Farm sivil toplum kuruluşuyla da yeni diyalog köprüleri kuruldu.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde gerçeklenen eğitimlere Silifke, Erdemli, Tarsus, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü proje biriminde çalışan ziraat mühendisleri katıldı. Eğitim sonunda sertifika da alan mühendisler, edindikleri bilgileri bölgedeki üreticilere de aktaracak.

Proje hakkında daha fazla bilgi için http://siviltoplumdiyalogu.org/project/yoresel-urunlerle-kirsal-kalkinma/ adresini ziyaret edebilirsiniz.