Gençlerin Enerjisi ve Fikri Recoopgreen Projesinde Hayat Buldu

Yenilenebilir Enerji için Sürdürülebilir Ortaklık projesi, kısa adıyla Recoopgreen, 14 aylık proje süresini, bir konferansla ve eğitim kursuyla taçlandırdı. Gaziantep’te gerçekleşen kapanış konferansına Gaziantep Üniversitesi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı başta olmak üzere 550 üzerinde kişi katıldı.

Yurtdışı deneyimlerinin ağırlıklı olarak paylaşıldığı konferansta, enerji ihtiyaçlarından ve yenilenebilir enerji alternatiflerinden bahsedildi. Türkiye’nin yenilenebilir enerji açısından fotoğrafı çekildi. Yenilenebilir enerji alanında Avrupa ülkelerindeki iyi uygulama örneklerini yerinde inceleyerek ve bu alanda ortaklık kurarak genç girişimcilerin desteklenmesi, Gaziantep’e Yeşil Şehir statüsü kazandırmaya katkı sunan projenin hedefleri arasındaydı.

Yenilenebilir enerji potansiyelini açığa çıkararak, bu alanda yapılan çalışmaların sayısını arttırmayı da destekleyen Reecoopgreen, projenin son faaliyeti olan eğitim kursu çerçevesinde 7’si yabancı 25 mühendis, akademisyen ve girişimciyi bir araya getirdi. TAŞEV Eğitim Kültür ve Gençlik Derneğinin Macaristan’dan ortağı ile yürüttüğü projenin bu eğitiminde tarım ve yenilenebilir enerjiden, siber teknoloji ve yenilenebilir enerjiye kadar çok farkı konular, “yenilenebilir enerji” çerçevesinde masaya yatırıldı, tartışıldı.

Proje kapsamında daha önce de KOSGEB işbirliğinde gençlere yönelik gerçekleştirilen toplam 10’ar günlük 4 eğitimle 100 kişiye, Rüzgar Gülü Festivaliyle de 500 kişiye ulaşılmıştı.

Daha fazla bilgi için www.recoopgreen.com adresini ziyaret edebilirsiniz.