Sivil Düşün Bilgilendirme Toplantıları Başlıyor!

Sivil Düşün ekibi, Aktivist Programı’nın yenilenen yapısını, uygulama sürecini, başvuru kategori ve kriterlerini paylaşmak üzere sivil toplum örgütleri ve aktivistlerle bir araya geliyor.
Tanıtım Toplantıları, Ankara, İzmir ve İstanbul ile başlıyor.
Ankara Bilgilendirme Toplantısı
28 Haziran 2016 Salı günü
Saat: 13.30-17.00
Adres: AB Delegasyonu Toplantı Salonu (Büyükesat Mh. Uğur Mumcu Cad. No: 88, GOP)
İzmir Bilgilendirme Toplantısı
29 Haziran 2016 Çarşamba günü
Saat: 13.30-17.00
Adres: Kaya Prestige Otel (Şair Eşref Bulvarı 1371 Sokak No.7 Çankaya İZMİR)
İstanbul Bilgilendirme Toplantısı
30 Haziran 2016 Perşembe günü
Saat: 13.30-17.00
Adres: Novotel Bosphorus Karaköy (Kara Mustafa Pasa Mah. Kemankes No:57-59 Karakoy 34425 Beyoğlu/İstanbul)
Toplantıya katılmak için “Başvuru Formunu” doldurabilir ya da info@sivildusun.eu adresine, hangi ildeki bilgilendirme toplantısına katılmak istediğinizi belirterek “Bilgilendirme Toplantısı” konu başlığı ile e-posta gönderebilirsiniz.
Aktivist Programı’nın 2016 desteklerine yönelik başvuru rehberleri, formlar ve ayrıntılı bilgi, 20 Haziran Pazartesi günü web sitesinde ve sosyal medya kanallarında yerini alacak. Başvurular öncesinde, her destek kategorisi için ayrıntılı şekilde hazırlanan rehberleri gözden geçirerek Bilgilendirme Toplantısı’nda başvuru ve uygulama süreçleriyle ilgili tüm sorularınızı Sivil Düşün ekibiyle paylaşabilirsiniz.  23 Haziran 2016 tarihinde açılacak Aktivist Programı, artık yılın her dönemi başvuruları kabul edecek. Yenilenen Aktivist Programı’ndaki değişiklikler için buraya tıklayarak, ya da aşağıda yer alan metne göz atarak sorularınızı Teknik Destek ekibiyle paylaşabilirsiniz.
Yenilenen Aktivist Programı nasıl bir yapıya sahip?
Aktivist Programı’nın yeni başvuru kategorileri:
  1. Etkinlik / Toplantı Desteği: Sivil toplum örgütlerinin savunuculuk, ağ oluşturma, işbirliği ve güçlendirme çalışmaları destekleniyor.
  2. Hareketlilik ve Ağ Oluşturma Desteği: Hak temelli konularda, ulusal ve uluslararası düzeyde, ağ oluşturma, işbirliği, ortaklık girişimleri ve karşılıklı öğrenme deneyimi için elverişli ortamın oluşmasına destek sağlanıyor.
  3. Örgütlenme Desteği: Taban örgütler ve dezavantajlı grupların kapasitelerinin geliştirilmesine ve güçlenmelerine yönelik destek sağlanıyor.
  4. Kampanya Desteği: Sivil toplum örgütleri ve aktivistlerin savunuculuk çalışmalarında kampanya oluşturup yönetmelerine, görsel araçlarla çalışmalarını güçlendirmelerine katkı sunuluyor.
  5. İletişim Desteği: Taban örgütlerinin ve sivil toplum örgütlerinin görünürlüklerini arttırmalarına ve kimlik oluşturmalarına destek sağlanıyor.
Aktivist Programı ile yalnızca kategoriler değil, başvuru süreci de dönüşüyor. Yeni destek mekanizması, esnek ve hızlı yapısıyla, başvuru gününden uygulamanın sonuna kadar faydalanıcıların yanında yer alıyor.
Başvuru ve Uygulama Sürecinde Neler Değişiyor?
  • Aktivist Programı, artık yılın her döneminde başvuru alıyor.
  • Büyüyen kaynak havuzu sayesinde destekler, sivil toplumun tüm aktörlerine ulaşıyor.
  • Sivil Düşün Yardım Masası, genişleyen destek ekibiyle başvuru ve uygulama sürecinin tamamında faydalanıcıların yanında yer alıyor.
  • Sivil Düşün, sivil toplum aktörlerini yerel ve uluslararası düzeyde kendileriyle benzer çalışmalara sahip örgütlerle buluşturuyor, ağ oluşturma olanağı sağlıyor.      
  • Program, hak temelli çalışmalar yürüten sivil toplum örgütleri, sivil işbirlikleri, ağlar, platformlar, sendikalar, kent konseyleri, üniversitelerin insan hakları ve sivil toplum birimleri, üniversite kulüpleri,kâr amacı gütmeyen diğer yapılar ve aktivistleri gözeterek destek sınırlarını bütüncül bir bakışla genişletiyor.